Alchimizarea emoțiilor

Ceea ce mai reținem astăzi despre cei care se preocupau de alchimie odinioară este faptul că își doreau cu ardoare să descopere formula secretă a transformării metalelor comune în aur pur. O poveste frumoasă….un mit…un vis frumos. Să nu uităm că Exteriorul reflectă Interiorul precum și viceversa iar Tot ceea este Jos este precum ceea ce este și Sus.

Ne putem duce cu fândul că și ceea ce ține de nevăzut ar putea fi supus acelorlași metode secrete pentru a fi transformat în aur pur. De data aceasta spiritual. Dar care este procesul? Căci nici un alchimist autentic nu își va dezvălui secretele…Și ce este aurul spiritual? La ce se referă?

Cu mai mulți ani în urmă, într-o anumită conjunctură, întâmplătoare (evident J) am întâlnit pe cineva care, văzând cât de mult mă trebăluie problema dualității a decis, după ce m-a privit o vreme cu atenție, să îmi povestească despre pendul. Și nu o să uit niciodată!

Ceea ce este esențial la pendul este faptul că, atunci când îl împingi într-o direcție și apoi îi dai drumul …el se va mișca cu toată forța cu care ai tras de el în direcția opusă. Cu cât îl tragi mai tare în stânga sau dreapta, cu atât se va deplasa mai puternic în direcția opusă atunci când îi dai drumul. Dacă îl lași în pace…..ușor-ușor el va reveni la poziția inițială și naturală lui: aceea în care el este în perfect echilibru. Adică la mijloc.

….

Lumea în care trăim este o lume a dualităților. Depinde doar de fiecare dintre noi în direcție alege să se îndrepte. Oricum ar fi ….vom ajunge inevitabil și în direcția diametral oppusă.

Toate sunt interconectate. Exteriorul cu Interiorul, ceea ce este Sus cu ceea ce este Jos. Undeva….cumva…..Există un punct de intersecție care face posibilă Trecerea.

Acum…..depinde doar de fiecare dintre noi unde, când și cum va găsi punctul de intersecție și cum va percepe Trecerea. Ce va face cu ea? În ce direcție va dori să treacă și cât de departe de Centru va dori să pășească.

Ceea ce magic și în aceleași timp dificil la emoții este faptul că ele se situează la periferie. O dată ce te lași ghidat de ele, vei constata că începi să te îndrepți spre centru. Pe parcurs te vei întâlni cu emoții din ce în ce mai complicate, mai intense, apoi cu sentimente (contradictorii), cu sentimente din ce în ce mai profunde pănî când …într-o zi …descoperi și Iubirea. Aceea pură ….fără condiții…..fără obiect.