Emoțiile și feminitatea

Ce s-ar mai putea spune nou pe marginea acestui subiect?  Societatea ne-a obișnuit atât de mult să asociem emoțiile și tot ce ține de sentiment – conceptului de feminitate, încât este foarte greu să le mai poți desprinde unul de celălalt. Și totuși….

Trupul de femeie, a te naște într-un corp de femeie, nu semnifică apriori accesul la feminitatea autentică, precum și reciproca. A te naște într-un corp de bărbat nu înseamnă că asta te și face cu adevărat bărbat. Emoțiile nu țin strict de dualitatea corpului (bărbat -femeie) ci de modul în care le interpretăm, ne raportăm la ele, le integrăm în propria noastră structură interioară. Indiferent de identitatea pe care corpul nostru ne-o oferă din start.

Evoluția actuală a omenirii ne permite la ora actuală să suținem aceste idei. Nu mai suntem încorsetați de dualitatea corpului pentru a ne integra complet emoțiile sau capacitățile intelectuale/ rațiunea/ capacitatea de a gândi. Acum ne putem permite să mergem și mai departe….. putem să intrăm în emoții, așa cum sunt ele, și să le experimentăm fără teama de a cădea în desuetudine. În fapt…..inteligența emoțională este un concept tot mai des utilizat, Daniel Goleman fiind unul dintre cei mai cunoscuți autori referitor la subiect.

Ceea ce putem face acum, pentru a merge mai departe, este de a identifica emoțiile, a înțelege dualitatea acestora, sensul lor, modul în care ele ne vorbesc într-un limbaj și cod aparte, ca un mesanger real și autentic al sufletului nostru.

Aș dori să putem reda din ce în ce mai clar și bine, din nou, emoțiilor sensul de universalitate. Să permitem din nou feminității să fie mult mai mult decât un concept și o stare asociată pur și simplu doar emoțiilor sau sentimentelor.

Emoțiile sunt un drept înnăscut al tuturor ființelor vii, indiferent dacă s-au născut într-un corp de femeie -bărbat uman sau sunt corpuri/trupuri de animale/păsări/pești….

A ne desprinde de dualitatea ce reiese din dihotomia emoții/feminitate  – rațiune/bărbat înseamnă a ne permite nouă înșine accesul la totalitate, la a fi compleți. Ne putem astfel revendica drepturile reale și depline de Invidualități compleți și întregi, de a ne manifesta întregul potențial,  de a fi în contact cu propria noastră putere interioară, autentică, vie, iubitoare, curajoasă, luminoasă, reală, îndrăzneață, colorată, pasională, focalizată…………și lista poate continua după cum dorești TU!